SKIDÅKNING

MED SVÄNGRUM

Bydalsfjällen erbjuder härlig skidåkning i riktiga fjäll, ett eldorado för alpin skidåkning, toppturer, tur- och längdåkning. Vid gynnsamma vindar från öster blir det härlig natursnö som ger mjuk och skön åkning. I de breda pisterna finns skidåkning av varierad svårighetsgrad från gröna till svarta pister. För den som orkar finns det kvällsskidåkning i Drombacken alla kvällar (utom onsdag och söndag) mellan 18-20, flera barnområden samt skicrossbana. Här åker man på ett och samma skipass i ett liftsystem med hög kapacitet och gott om utrymme.

SKIPASS ONLINE

SKIDSHOP öppnar 9:00

Skiduthyrning vid DROMMEN

Skidshoppen vid Drombacken har allt du behöver för en lyckad fjällsemester. Vår personal brinner verkligen för skidåkning i alla dess former. Behöver du hyra utrustning? Vi har ett brett sortiment av alpint, telemark, tur eller längdskidor. Du får snabbt hjälp av kunnig personal att välja rätt utrustning som passar dig. Vi är officiellt testcenter för HEAD, det innebär att du har möjlighrt att teståka utrustningen där den hör hemma – i backen! Testa skidor & pjäxor. Det är viktigt att man får rätt typ av skida för sin personliga åkning. Vi har allt från “feta” off pist skidor till raceskidor.

Kanske viktigast av allt, du har möjlighet att testa pjäxor, den absolut viktigaste delen av utrustningen. Vid behov skräddarsyr vi pjäxan efter din fot, anpassar form, kanske kompletterar med en sula som passar din fot och justerar canting på pjäxan.

Att vara ute i backen hela dagen ställer stora krav på det man har på kroppen, vi saluför därför kläder från marknadsledande leverantörer.

Vi har naturligtvis en komplett skidverkstad. Vi lagar och fixar med din utrustning. Planslipar, vallar dina skidor, alltifrån grundpreparering till handgjord “raceprep”.
Vi har öppet 9.00-17.00 (lördagar 18.00)

Priser skiduthyrningen
Förhandsboka utrustning

SKIDSKOLA

SKIDSKOLAN I BYDALSFJÄLLEN HAR SIN BAS VID DROMBACKEN

Skidskolan i Bydalsfjällen har sin bas vid Drombacken – Höglekardalens Semesterby. Här har vi vår samlingsplats och största delen av lektionerna bedrivs här. Vi erbjuder skidåkning i varierande lutning för alla nivåer, närhet till barnområde och skicrossbana. Naturligtvis åker vi ofta i hela det övriga systemet. Vi har även skidskola i Gräftåvallen, där vi erbjuder privatlektioner.

VARFÖR SKIDSKOLA?
Att skidskolan är det självklara valet för de gäster som aldrig tidigare har åkt skidor, det vet vi. Men begreppet skidskola idag, är så mycket mer än så. Vi är en komplett skidskola med instruktörer med lång erfarenhet. En erfaren skidinstruktör hittar “nyckeln” till utveckling hos varje enskild individ, vilket snabbt gör skidåkningen ännu roligare och utmanande. Det finns alltid saker att slipa på!

Vi erbjuder lektioner i alla discipliner och för alla nivåer från nybörjare till tävlingsåkare.

Grupplektioner för våra yngre gäster ger inte bara rolig skidåkning, det är minst lika kul att träffa nya kompisar i backen att hänga med även utanför skidskolan.

Privatlektioner är populärt, man vill utveckla sin skidåkning och helt enkelt få ut mer nöje av sin vistelse i fjällen oavsett om det är alpint, snowboard eller längd. Boka i tid!

Målet är alltid att utveckla sin teknik och att ha kul oavsett ambitionsmål.

Boka skidskola
SKIDSKOLA    ALPINT – SNOWBOARD

GRUPP

BARN/UNGDOM 4-15ÅR
3-10 PERS. 75 min.

ALPINT

SNÖSTJÄRNOR: 4-6år/ SVÄNGARE:  7-10år

Första gången på skidor? Med hjälp av lek och lite tips &  trix hittas känslan för snö och målet är att klara sig på egen hand. Att ha kul ligger i fokus!
Förkunskaper = Inga

SNÖKANONER:4-6år/Fräsare: 7-10år

Här går utvecklingen snabbt! Vi tränar på lite mera skär, balans och testar lite tuffare backar. Här är det ofta full fart i gruppen. Har man kul så utvecklas man!
Förkunskaper =
klarar att åka lift med lite hjälp. Svänger med kontroll över farten i de flesta backar.

LEVEL 1-2 15år

Att utvecklas tillsammans med jämnåriga kompisar. Här lägger vi ribban ganska högt, brukar vara en grupp där utvecklingen ofta är snabb. Vi åker överallt i systemet och lägger upp träningen lite mer per individ men ändå tillsammans med kompisar. Ibland åker vi portar och off pist!

Förkunskaper
Level 1 = Klarar liften själv, åker med nästan parallella skidor.
Level 2 = Åker med parallella skidor på skär med bra fartkontroll i de flesta backar.

SNOWBOARD

Min 3 pers.

LEVEL 1

Aldrig provat snowboard. Här jobbar vi med att hitta känslan och balansen. Kan vara tufft i början, men vi kämpar på och snart sitter det. Ha tålamod!
Förkunskaper = Inga

LEVEL 2

Har viss erfarenhet. Vi försöker så bra det går att minimera sladdande sväng för att hitta en skärande bräda i både tå och hälsväng.
Förkunskaper = Klarar liften själv samt sladdsvängar, tå och häl.

Alla grupper avslutas med lite parallell åkning, korv, festis och Diplom!

 

SKIDSKOLA    ALPINT – SNOWBOARD – LÄNGD

PRIVATLEKTIONER

ALLA NIVÅER – ALLA ÅLDRAR
1-3 PERS. 60 min.

ALPINT, SNOWBOARD OCH LÄNGD

ALLA NIVÅER – ALLA ÅLDRAR

Det mest optimala för dig som gäst är att tekniken och utvecklingen sätts i fokus. Det spelar ingen roll om du aldrig haft pjäxor på fötterna eller tävlar på hög nivå, vi har kompetensen. Vi skräddarsyr ditt upplägg, lyssnar på dina önskemål och funderingar. Varför inte prova på en privatlektion, ta med en kompis eller kanske hela familjen. Vi ger lite extra tips gällande utrustning, slipning och vallning, för att optimera upplevelsen. Här är progressionen väldigt snabb – så sätt inte ribban för lågt.
Vi har ett önskemål – Om ni är flera som vill åka tillsammans, så blir det alltid bäst om ni är ungefär på samma nivå åktekniskt.

Ett tips!

Känner man sig väldigt osäker som ny skidåkare eller aldrig åkt tidigare, rekommenderar vi att boka en privatlektion. Då kommer man igång på ett tryggt och säkert sätt i lugn miljö.

PRISER GRUPP

GRUPP =75min

3-10 pers

ALPINT  3 DAG  4 DAG  5 DAG 
Barn/Ungdom 4-15år 750kr 900kr 1050kr
SNOWBOARD  3 DAG
Level 1 750kr
Level 2 750kr
 

 

PRISER PRIVAT

PRIVAT =60min

ALPINT, LÄNGD & SNOWBOARD
 1 PERS 2 PERS  3 PERS  >4 PERS 
1 h 600kr 450kr/p 400kr/p +200kr/p
2 h 960kr 720kr/p 960kr/p +400kr/p
3 h 1.260kr 910kr/p 840kr/p +600kr/p