FJÄLLVANDRA

DROMSKÅRAN

Ett kluvet berg, branta fjällsidor, kargt stenlandskap och samtidigt frodig grönska. Den är dramatisk , vacker och bara ett stenkast från dig. Läs mer

MÄRKET TRE TOPPAR

Detta är vandringar för hela familjen. De tre topparna är alla lättillgängliga och de flesta klarar av dem i sin egen takt. Den orörda naturen och den fantastiska utsikten gör mödan att gå uppför väl värd utmaningen. Sätt upp dina egna mål. Östfjällstoppen mäter 1 170 m ö h. Drommen mäter 1 140 m ö h. Västfjället har 1 158 meter till sitt toppröse.

FJÄLLRIDNING

BOKA I GOD TID FÖRE ANKOMST!

I Alsenbygden ligger Angeyja Islandshästar. På gården bor Sussie Wretström och ett antal hästar. Här anordnas turridning året runt. Under ett antal veckor på sommaren flyttar några av Angeyjas hästar upp till Hovde för sommarjobb.

I sommar 14 juli – 14 augusti.

På programmet står halvdagsturer samt enklare barnridning, en dag i veckan. Dag för barnridningen kan variera beroende på bokningsläget av dagsturer samt vilken dag i veckan som hästarna har vilodag. Information finns på gatupratare vid stallet.

Välkommen att uppleva fjället från hästryggen.

FISKA I DAMMÅN

BOKA FISKEGUIDE

Dammån är vattnet för dig som gillar att fiska, här finns ett fiske som bjuder på utmaningar och upplevelser. Läs mer

I sommar kommer Jacop Moselius Tillikanen att finnas i dalgången  som guide. Han har många års erfarenhet av fisket i Dammån.

Jacop visar vägen till ditt livs fångst!

Han säljer även flugor för fisket i Dammån. Tips & Trix för 400kr. För er som bor i Höglekardalens Semesterby, erbjuder han 10% rabatt.
BOKA HÄR

TRE TOPPAR
BOKA HÄR
fiskekort dammån

HYR CYKEL

VILKA FANTASTISKA FJÄLL ATT CYKLA I

Här finns bra cykelstigar, små skogsbilvägar och fina grusvägar dessutom bara vackra vyer. Bästa turen för dig som inte är van terrängcyklist är att följa grusvägen till Hosjöbotten. Den leder dig till kalfjällets härliga vyer. Läs mer
Scott MTB cyklar finns att hyra i receptionen.

HELDAG: 500kr
HALVDAG: 300kr

HYR KANOT

NJUT AV NATUREN

Vattenvägen tar dig enkelt till de natursköna platserna. paddla Uppströms från Höglekardalen till pensionatet, det är ett lätt och fridfullt sätt att ta sig fram genom naturen, ta med en termos med kaffe eller beställ en picknick korg från Restaurang Drommen.

3 timmar 200kr inkl. flytväst.

SOMMAR & BAD!

Det finns många fina ställen att bada i Bydalsfjällen

Häggsåssjön är en fin och tillgänglig sjö för hela familjen, som ligger intill vägen mellan Myrviken och Gräftåvallen. Här kan man bada vid den
långgrunda sandstranden. Ett stenkast nedanför Wärdshuset finns en brygga där du enkelt kan ta ett svalkande dopp. Det är även vid denna brygga som kanoterna finns. På fjället finns det obegränsat med möjligheter till sommarbad i bäckar och sjöar.

BOKA HÄR
BOKA HÄR